ACI BADEM KURABİYESİ

Ekim 18, 2008, 6:50 pm | Kurabiye Tarifleri kategorisinde yayınlandı | Yorum bırakın
Etiketler: , , , ,

Malzeme :
6 çay bardağı un,
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı erimiş vita veya sana yağı,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tarçın,
1 paket bakıng powder,
1 avuç çekilmiş veya dövülmüş ceviz içi.


Yapılışı :
1) Unu hamur tahtasına eleyiniz,
2) Ortasını açıp içersine yoğurdu, şekeri, yağı, yu­murtayı, tarçın baking powderi, ceviz içini koyup bir hamur yapınız.
3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar fazla dü­zeltmeden yağlanmış tepsiye hamurları koyunuz.
4) Isıtılmış orta hararetli fırında 15-20 dakika pi­şiriniz,
5) Fazla kızarmadan alıp soğuyunca servis yapınız.

Yorum Yapın »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.
Entries ve yorumlar feeds.