ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Ekim 18, 2008, 5:13 pm | Pasta Tarifleri kategorisinde yayınlandı | Yorum bırakınEtiketler: Çilekli Pasta, pasta, Pasta Tarifi, Pasta Tarifleri, pastalar
Malzbme :
8 yumurta
250 gr. pudra şekeri
250 gr. un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
500 gr. çilek.
Yapılışı :
Tencerede şekerle yumurtaları, telle yoğurt kıvamında oluncaya kadar çırpın. Unu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini katın. Karıştırın. İçi yağlanmış yuvarlak pasta kalıbına koyun. (Hamur, kalıbın yarısını geçmemelidir.) Or-ta hararetli fırında pişirin. Kalıptan çıkarın. Soğuyunca ikiye, kesin. Birini likörlü şurupla ıslatın. Krem sürün, çilekleri dizin. Tekrar krem sürün ve pastanın ötekini üstüne kapatın. Krem, çilek ve fıstıkla süsleyin. Kremin yapılışı :
Tencereye 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı un, 2 yumurta koyun. Telle karıştırın. Sıcak sütü katın. Aleşte karıştırarak pişirin. 125 gr. Sana katın. İndirin. Vanilya tozu ilâve edin.
Daha fazla: Kek Tarifleri, Kek Tarifleri, Kurabiye Tarifleri, Kurabiye Tarifleri, Pasta Tarifleri, Pasta Tarifleri
Yorum Yapın »
WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.
Entries ve yorumlar feeds.
Yorum bırakın