Tavuk Göğsü Tarifi

Ekim 19, 2008, 12:03 am | Tatlı Tarifleri kategorisinde yayınlandı | Yorum bırakın
Etiketler: , , , ,

Malzemeler.

* 1 Su bardağı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150-200 gram margarin (tereyağı)


Yapılışı:
1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur(damla sakızı olmasada olur)üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır,(karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – Tavuk Göğsü tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.

Tavuk Göğsü Tarifi

Malzeme :
1 klio süt
1 büyük su bardağı şeker
1 küçük su bardağı pirinç
Tavuk etinin göğüs kısmı (Beyaz eti)
Tarçın
1çay bardağı tavuk suyu.
Yapılışı :
Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız, iyice pişir* dikten sonra tel süzgeçte iyice ezerek kaynayıp soğutulmuş süte ilâve ediniz. Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Diğer tarafta tavuk etini, lifleri boyunca didikleyiniz. Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz. Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup, bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri, iyice eziniz. Ezilen lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra 1-2 taşım kaynatınız. (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lâzımdır). 1 kepçe tavuk suyu koyunuz. Ateşten alınız. Hafif su İle ıslatılmış kaselere boşaltınız. Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz ve tavuk göğsünün üzerini tarçınla süsleyiniz.

Yorum Yapın »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.
Entries ve yorumlar feeds.